Media Center

Taste Paradise: Ontdek het culinaire noorden van Queensland

Routes langs boerderijen, fruitkwekerijen en koffieplantages

Individuele reizigers kunnen in het noorden van Queensland de culinaire geneugten van deze Australische deelstaat ontdekken. “Taste Paradise“ is ontstaan door een samenwerking tussen boeren en restauranteigenaars uit de omgeving van Cairns. Toeristen kunnen kiezen uit vijf verschillende “Taste of the Tropics Food Trails“. De routes verlopen vanaf Cairns naar het noorden, naar het westen in de bergen of naar het zuiden, en bieden veel afwisseling. Het is raadzaam om ruimschoots de tijd te nemen want behalve culinaire hoogtepunten zijn er ook tal van bezienswaardigheden langs de routes te vinden.

De Mountain Tableland Food Trail verloopt over de Cairns Highlands – een groene hoogvlakte beroemd vanwege de zuivelproductie. Deze route voert bovendien langs het “Waterfall Circuit” met onder andere de Millaa Millaa Fall. Op de plantages kunnen bezoekers verse macadamia-noten, avocado’s en bananen eten, en eigengemaakte aardbeien- en mangojam proeven.

De Coral Coast Food Trail omvat de omgeving van het toeristenmekka Cairns en verloopt naar de stad Palm Cove. Onderdeel van deze route is “Rusty’s Market” in Cairns – één van de meest beroemde markten van Australië. Hier worden van vrijdag tot en met zondag verse streekproducten verkocht.

De Savannah Tablelands Food Trail gaat vanaf Cairns via Kuranda naar Mareeba. Hier begint de Outback van Queensland. Vakantiegangers kunnen de route tot aan het “Wetlands Centre” of tot aan Cooktown volgen. Koffieplantages zijn typisch voor deze streek – hier is onder andere de beroemde Skybury Coffee Plantation.

De Rainforest Food Trail begint op de Cook Highway slingert dan langs de kust en gaat verder naar Port Douglas, Mossman, Cow Bay en Cape Tribulation. In het regenwoud groeien lekkere tropische vruchten en de restaurants bieden tal van gerechten met streekproducten. Langs de route liggen ook theeplantages die kunnen worden bezocht.

Naar het zuiden gaat het op de Cassowary Coast Food Trail. Deze route begint in Babinda (ten zuiden van Cairns) en verloopt via Innisfail en Tully naar het populaire stadje Mission Beach. Hier serveren de restaurants krokodil, emoe en kangoeroe. De route verloopt bovendien langs de “Ma-Mu Canopy Rainforest Walk” en het sprookjesachtige Paronella Park.

Het is niet moeilijk om langs de routes een hotel of bed & breakfast accommodatie te vinden. De “Taste Paradise“ routes zijn gratis verkrijgbaar. Meer informatie en restaurant suggesties op: www.TasteParadise.com.au

Op 17 oktober vindt in Atherton (Queensland) het “Tastes of the Tableland Festival“ plaats. Dit evenement biedt een selectie van de beste streekproducten zoals koffie, thee, kaas en chocolade. Meer informatie op: www.TastesOfTheTablelands.com.

Voor journalisten:
Foto’s van Queensland, meer informatie, fact sheets, story ideas, en podcasts vindt u op www.globalspot.eu/media.