Media Center

Door de stad onder leiding van bewoners

De “Brisbane Greeters” laten bezoekers gratis de metropolen van Australië zien en gaan door buurten die niet in de reisgids staan

In Brisbane worden toeristen kostenloos door bewoners rondgeleid – dankzij het nieuwe “Greeters Programm“. Door de rondleidingen zal de bezoeker een persoonlijke indruk worden gegeven van de stad. Er kan worden gekozen tussen diverse thema’s: kunst en cultuur, geschiedenis en architectuur. Bovendien zijn er speciale rondleidingen voor gezinnen. Belangstellenden kunnen een rondleiding reserveren op het internet of bij de Brisbane Visitor Information in de Queen Street. Hier beginnen ook de rondleidingen. In groepjes van maximaal zes personen gaat het door de stad. Gedurende twee tot vier uur wordt gewandeld en/of gebruik gemaakt van het openbaar vervoer.

De bezoekers kunnen kiezen tussen diverse rondleidingen zoals “Historic Pubs“, “The Great Outdoors“ en “Family Fresh Food“ of zelf een rondleiding samenstellen. Brisbane is rijk aan bezienswaardigheden. Het programma kan zowel het oudste gebouw, het “Queen Adelaide”, als de artistieke buurt South Bank omvatten. Maar ook kan een wandeling worden georganiseerd door Chinatown in Fortitude Valley of door nog niet zo bekende buurten zoals New Farm, West End en Paddington.

Het “Brisbane Greeters Programm“ maakt deel uit van het “Global Greeters Network“ dat in 1992 in het leven is geroepen und ondertussen in 27 steden zoals Berlijn, Parijs of Toronto wordt aangeboden. Meer informatie op www.BrisbaneGreeters.com.au.

Algemene informatie over Queensland op www.queensland-australia.eu.

Voor journalisten:
Foto’s van Queensland, meer informatie, fact sheets, story ideas, en podcasts vindt u op www.globalspot.eu/media.