Media Center

Nieuwe Queensland-app met insider tips

Bezoekers vinden op hun iPhone insider tips van locals
Een service die begint voordat de reis begint

Met de nieuwe reis-app komen bezoekers nu nog makkelijker naar de beste en tegelijkertijd meest onbekende en afgelegen bezienswaardigheden van Queensland.

De app is door de "Tourism and Events Queensland" in samenwerking met de "Queensland Information Centres Association" ontwikkeld en zit boordevol met insider tips van locals en medewerkers van de toeristenbureaus. Bovendien vindt de gebruiker van de 116 Visitor Information Center in Queensland, het dichtstbijzijnde.

Voor alle delen van Queensland zijn er insider tips - ook al zijn ze nog zo afgelegen. Hier vijf plekken die in de app zijn te vinden:

De hoogste waterval van Australië ligt ver van de populaire kustroute
De Wallaman Falls tussen Cairns en Townsville zijn met een hoogte van 305 meter (vrije val!) de hoogste watervallen van Australië. Vakantiegangers met een huurauto of camper slaan in Ingham af en rijden ongeveer 45 km landinwaarts. Gelijk naast de parkeerplaats bieden lookouts prachtige uitzichten over de bruisende watervallen. Nog indrukwekkender is de 2 km lange afdaling naar de voet van de waterval. Ingham ligt ongeveer 3 uur ten zuiden van Cairns.

In het voorbijgaan gezien: het grootste eiland/nationale park ter wereld
Vlakbij rijst het grootste eiland ter wereld op uit de oceaan - Hinchinbrook Island. Met tropische regenwouden, hoge bergen en heerlijke stranden is het 50 km lange en 10 km brede eiland een paradijs voor wandelaars. De bekendste wandelroute is de 32 km lange Thorsborne Trail, met 1.119 meter het hoogste punt van Mount Bowen - let wel: vanaf zeeniveau! Wie op Hinchinbrook Island wil kamperen moet alles meebrengen en op bushkamperen voorbereid zijn. Vertrekpunten voor trips naar Hinchinbrook Island zijn de stadjes Cardwell en Lucinda.

De ravijnen van Cobbold Gorge: de insider tip in de outback van Queensland
Ongeveer een uur landinwaarts van Cairns begint met de regio Gulf Savannah de droge outback met de opvallende rode aarde en de vele termietenheuvels. Een bijzondere insider tip is de ravijn landschap van de nog onbekende Cobbold Gorge - een mini Grand Canyon. Het begint met een wandeling onder leiding van een gids naar het hoogste plateau en een geweldig uitzicht over de ravijnen. Dan gaat het met een klein electrisch bootje door het nauwe ravijn. Tussen de hoge rotsen kunnen bezoekers onder andere zoetwaterkrokodillen ontdekken. Cobbold Gorge is van Cairns via de Savannah Way in ongeveer 7 uur te bereiken. In Georgetown verlaat u de verharde weg. De laatste 80 km zijn vooral onverharde wegen (offroad), echter ook geschickt voor gewone huurauto's.

Het zuidelijk deel van Great Barrier Reef: een onbekend snorkel paradijs
Lady Musgrave Island is één van de zuidelijke eilanden in het Great Barrier Reef. Een echt natuurparadijs met zeldzame vogels en schildpadden. Afgezien van een klein kampeerterrein is er geen accomodatie. Vooral de dagtoeristen die komen snorkelen en duiken, genieten van het kleurrijke en veelsoortige leven in de zee rond het koraaleiland. De Lady Musgrave Cruises varen een keer per dag vanaf Town of 1770.

1770 is de naam van het kleine stadje op 3 uur rijden ten noorden van Fraser Island respectievelijk op 6 uur rijden ten noorden van Brisbane. Het is wereldwijd het enige stadje wiens naam uit cijfers bestaat en niet uit letters. Het stadje ligt op de plek waar James Cook het vasteland van Australië bereikte.

Verscholen wijngaarden aan de Sunshine Coast
Veel toeristen verwachten in het subtropische zuiden van Queensland geen wijngaarden, want die liggen eigenlijk 1000 kilometer verder naar het zuiden, in andere delen van Australië. De realiteit is anders. Verscholen in het heuvelachtige achterland van de Sunshine Coast in de buurt van Montville liggen een paar uitnodigende wijngaarden. Vooral de Flame Hill Vineyard is een bezoek waard. Tijdens een wijnproeverij geniet u van het uitzicht over de oceaan en de Glass House Mountains. Familiebedrijven exploiteren de wijngaarden.

De kostenloze app voor iPhone en Android is verkrijgbaar op iTunes en Google Play. Of direct op: www.queenslandholidays.com.au/travel-tools/queensland-apps/queensland-apps_home.cfm. De nieuwe iPad app "Queensland Explorer Holiday Planner" met blogs en video's is bovendien verkrijgbaar in de "Queensland App Store".

Algemene informatie over Queensland op www.queensland-australia.eu.

Voor journalisten:
Foto’s van Queensland, meer informatie, fact sheets, story ideas, en podcasts vindt u op www.globalspot.eu/media.
Twitter: https://twitter.com/queensland.
Facebook: http://Facebook.com/VisitQueensland.
YouTube: www.youtube.com/queensland.